Ihanat joogahousut

Millaiset vaatteet sopivat parhaiten joogaan?

Jooga on mahtava harjoitus, johon et periaatteessa tarvitse muuta kuin oman kehosi. Jos olet aktiivinen kotiharjoittaja tai olet matkalla yleiselle tunnille, on olemassa paljon erilaisia harjoitustasi tukevia tarvikkeita sekä vaatteita, jotka saavat olosi entistä mukavammaksi ja esteettömäksi.

Joogahousut

Ensimmäisenä tietenkin joogahousut! Joogamimmithän tunnistetaan toinen toistaan kirjavimmista ja imartelevimmista legginseistä.  Syynä ei ole pelkästään näyttävyys, toki joskus oikein ihanat varusteet motivoivat harrastamaan enemmän. Parhaat joogahousut ovat kuitenkin ohuet, hengittävät, joustavat ja kestävät. Parhaimmillaan housut ovat niin ohuet ja pehmeät, että niitä ei edes tunne päällä. Mukavuus on äärimmäisen tärkeää.

Ihanat joogahousut

Jos haluat käyttää omasta vaatekaapista valmiiksi löytyviä vaatteita niin valitse mahdollisimman rennot, mukavat ja joustavat housut. Farkut vaikeuttavat entisestäänkin haastavaa spagaattia eikä perinteinen risti-istuntakaan varmasti ole miellyttävä. Myös tavalliset jumppahousut sopivat vallan hyvin niin lempeään kuin vahvempaankin tuntiin. Monilla on vartalonmyönteiset legginsit, jotka ovat siinä mielessä hyvä valinta, että ohjaaja näkee hyvin asentojesi linjauksen, jolloin hän pääsee avustamaan sinua paremmin. Löysät joogahousut ovat myös mukava ja kivannäköinen vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että niissä on lahkeissa pienet resorit, jotta puntit ei liu`u ylös ja alas eri asennoissa.  Jos vaatteiden eettisyys ja ekologisuus ovat lähellä sydäntäsi niin internet on pulloillaan ihania joogavaate sivustoja niin miehille, kuin naisillekin, joista löytyy varmasti vaativampaankin makuun sopivat tuotteet.

Pinkki joogapaita piristää tunnelmaaJoogapaita tai joogatoppi

Seuraavana tietenkin joogapaita niin ollaan jo pitkällä. Joogapaitojen kirjo on myös laaja, mutta tässäkin tärkein adjektiivi on mukava! Jos et ole varsinainen vilukissa niin lyhythihainen paita toimii joogassa kuin joogassa. Esimerkiksi tietyissä käsi tasapainoliikkeissä on suuri apu, että saat käsivarsien ihosta pientä kitkaa ja jälleen ohjaaja näkee hyvin asentojesi linjaukset. Materiaalina suositeltavaa on kevyt ja hengittävä vaihtoehto.

Koska et ole menossa aerobic tunnille vaan joogaan, on hyvä olla mukana myös pitkähihainen paita. Alussa ja lopussa saattaa olla aikaa rauhoittumiselle tai meditaatiolle ja haluat pysyä lämpimänä. Oli paita sitten lyhyt- tai pitkähihainen niin kannattaa huomioida, että ainakin paidan alaosa olisi tiukahko tai vartalonmyönteinen jotta paita ei nouse korviin harjoituksen aikana.

Joogapyyhe on välttämätön

Joskus joogatunnit tuovat kunnolla hikeä pintaan ja on kiva varautua tunnille omalla joogapyyhkeellä jolla voi välillä pyyhkäistä hikoilevia kehon osia. Asanoista eli liikkeistä voi tulla hankalia, jos kädet ja jalat ovat hiestä kosteina. Tietyt ohjaajat tykkäävät avustaa paljon asanoissa tunnilla ja hän saattaa käyttää omaa pyyhettäsi siihen tarkoitukseen, tällöin olet varmasti kiitollinen, että sinulla oli oma pyyhe mukana eikä sinua avustettu samalla pyyhkeellä kuin muita oppilaita.

Pehmeä bamboosta tehty joogapyyhe

Kämmenet ja jalanpohjat ovat erittäin tärkeässä roolissa monissa asanoissa ja haluat saada hyvän pidon mattoon, joten niitä on hyvä pyyhkäistä aika ajoin. Sopiva pyyhe on ohutta ja nopeasti kuivuvaa materiaalia. Pieni joogapyyhe on riittävä näihin tarkoituksiin. Jos vierailet eri saleilla ja lainaat mattoa, on mukava asettaa oma joogapyyhe maton päälle ja tiedät olevasi puhtaalla alustalla. Jos olet kiinnostunut joogamatoista, niin voit lukea kattavan mattovertailun täältä.

Joogasukat ja joogahanskat

Toisinaan joogamaton pinnassa ei riitä kitka ja kädet ja jalat tahtovat liukua pitkin mattoa. Jos tämä on tavanomainen ongelma kannattaa harkita joogasukkien ja mahdollisesti myös joogahanskojen hankintaa, silloin saat hyvän otteen matosta eikä harjoituksesi häiriinny.

Joogasukat voi hankkia urheilukaupasta tai joogatavaroihin erikoistuneesta kaupasta. Niissä on pohjissa liukuesteet ja pitää myös varpaasi lämpiminä joskus hieman koleissa saleissa. Joogahanskat löydät myös urheilukaupasta tai internetistä ja niissä on kämmenpuolella liukuesteet.

Vaatetus kuntoon ja mukavia joogahetkiä!