Manduka joogamatot

Manduka joogamatot ovat ympäristöystävällisiä ja valmistettu luonnonkumista. Manduka-matto on joogaopettajien itse kehittämä ja sen päällysmateriaali sisältää merilevää. Matto sopii myös vaikeasti allergisille, vaikka olisi allerginen vain lateksin hajulle, tämä matto ei aiheuta hengenahdistusta. Matto voidaan hävittää polttamalla ja se häviää vesihöyryksi.

Luonnonmateriaalinsa vuoksi matossa ei ole vahvaa pitoa ja tästä syystä se ei sovi parhaiten lämpöjoogaan (hot yoga) tai erityisen vaativiin joogalajeihin. Suosituimmat Manduka joogamatot näet tästä alta.


Manduka Pro Mat joogamatto

Manduka Pro Mat joogamatto

Maailman parhaana joogamattona itseään tituleeraava Manduka Pro Mat on laadukas ja hygieeninen vaihtoehto. Sen pintakuitu on suljettu eikä se siten päästä sisälleen hikeä ja likaa. ​Manduka Pro Mat joogamatto​​​Hyvän pitonsa ansiosta se soveltuu erityisen hyvin Astanga- ja Hot joogaan. Matto on paksu (6mm) ja painava (3,4kg), joten se ei ole miellyttävin mahdollinen kannettava joogaharjoituksiin. Se on valmistettu PVC-muovisekoitteesta ja sillä on elinikäinen takuu. Tämä matto on oiva vaihtoehto aktiivisille harrastajille, mutta satunnaisemmalle joogaajalle matto on melko kallis.


PROlite® Joogamatto

Manduka Pro Lite joogamatto

Kestävästä muoviyhdisteestä valmistetulla Manduka Pro Lite -joogamatolla on Öko-tex -sertifikaatti. Matto sopii myös kumiallergisille, sillä se ei sisällä lainkaan lateksia. Ihanteellisen valmistusprosessinsa takia matolla on elinikäinen takuu. 4,7mm matto on kevyempi malli Pro Mat -matosta. Matto voi olla aluksi hieman liukas, mutta pito paranee käytön myötä. Liukkautta voi vähentää pesemällä maton saippuattomalla yleispuhdistusaineella tai veden ja etikan sekoituksella. Alkuliukkauden jälkeen tässä tukevassa matossa on erinomainen pito. Ei saa pestä pesukoneessa! Saatavilla esimerkiksi Yogishopin nettikaupasta.